torsdag 29 januari 2015

Historian om vårt sto Bella

Här är Bellas historia!

Det hela började redan våren 2008 när vi åkte med vårt sto Berenice till Ellen Korsgaard som då bodde utanför Köpenhamn. Anledningen var att få Berenice betäckt med hennes nya hingst RTP Talus som precis kommit från USA . En mycket flott hingst med fantastiska meriter i USA, bla Champion of Champion. Vi fick några år senare även äran att ha denna fina hingst hos oss när vi skulle betäcka. Berenice blev dräktig på första försöket och vi alla var så glada på att få ett föl efter Berenice och Talus. Nu återstår bara den 11 månader långa väntan på att Berenice skulle föla..

Bella 16 dygn gammalt embryo.


När det började närma sig fick Berenice ha på sig en sk fölvakt som indikerar när stoet börjar svettas, kom dock inte till användning då Berenice inte svettades överhuvudtaget . När vi kom ut på morgonen den 13/5 2009 stod där ett alldeles förtjusande litet föl som fortfarande var fuktig, Bella Chica SCL hade blivit född, Sveriges förstfödda sto och vi beslutade  tidigt att vi skulle behålla henne som rid och avelssto.


Bella 1 dygn gammal

Och nedan är hon ca 4 månader.


1 år
2 år

En fantastisk fin häst att rida!


Här är hon slutligen med sitt nyfödda föl Britannica.
och på sommarbete..


Bella var väldigt trevlig och tillmötesgående redan som föl, och visade fantastiska rörelser. Hon är en nästan exakt kopia av sin far Talus, samma härliga temperament och storlek - mindre, kompakt samt en helt otrolig tölt.


När vi köpte vår hingst Gaucho 2012 var Bella 3 år och blev betäckt då. Tog sig på första försöket och 11 månader senare kom hennes och Gaucho första avkomma Britannica SCL.
Vi började rida in Bella på hösten när hon var 3 och visade sig vara mycket lätt att ha och göra med, tredje gången vi red henne tog vi och red ut och det var inga som helst problem.


Bella visade sig vara en god mor till sitt föl och uppfostrade henne väl, Britannica har lika härligt tillmötesgående temperament och utstrålning, ska bli så roligt att följa henne!


Vi fick för några år sedan kontakt med en tjej som heter Alice Akkerman, som är proffs i den franska hästtävlingen trec som är som orientering till häst. En ny vänskap växte fram genom åren och förra året bestämde Alice sig för att hon ville ha en alldeles egen Paso, sagt och gjort. Bella betäcktes återigen med Gaucho och om 1,5 månad beräknar hon att föla sitt andra föl. Både vi och Alice är mycket förväntansfulla.. Till hösten när fölet är avvant ska Bella börja ridas igen, ska bli roligt!

Det kommande fölet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar