fredag 7 augusti 2015

Glädje och sorg

Nu var det ett tag sedan bloggen uppdaterades och vi ska försöka bli bättre på det i fortsättningen! Det har varit en intensiv tid med mkt glädje och tyvärr sorg. Förra helgen hade vi stor tillställning på gården när tyska tränaren och domaren Anna Eschner från Gestut Lindenhof kom och höll clinic och tävling. Hon var fenomenal ! Världsklass!! Gaucho gjorde även sin sista del i sin premiering som godkänd hingst. 25 km distansritt i tölt, dressyrprogram, trailprogram och tävling. Allt detta fixa han på två dagar, fantastiska häst! Tävlingen gick också bra, Berenice vann Paso llano klassen, och Gaucho vann 4-gång (skritt , tölt, trav och galopp) och den stora klassen med de andra gångartshästarna.

Och till det tråkiga, när vi kommer till hagen i lördags för att kolla hästarna så var Graciano svullen i sitt öga och det rann var, trodde vi. Hem med honom  och ut med distriktveterinär som kunde konstatera att han fått en skada på hornhinnan och det inte var var som rann utan själva ögonmassan. Upp akut till Helsingborgs djursjukhus på lördagsnatten där de sedan opererade honom direkt. Ögat gick tyvärr inte att rädda så han är numera enögd. Vi försöker inte tänka på det så mycket utan får glädja oss med att han har fått komma hem igen och att han är sitt glada jag igen. Planerna för honom fortsätter, avelsvisning i Tyskland nästa år! 

Och till något nytt positivt, vi har haft flertalet ston på betäckning denna v, 3 islandsston och en har redan blivit betäckt och vi väntar på brunst på de andra. Även fler ston väntas komma! Spännande! 
Gigja som kom idag!
Graciano
Anna Eschner på vår islandshäst Heljar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar